Концепція розвитку велосипедної інфраструктури Донецька поповнилася трьома новими маршрутами, а довжина велодоріжок збільшилася на 23 кілометри. Причому згадані зміни було внесено головним управлінням благоустрою та комунального обслуговування Донецької міської ради насамперед із врахуванням побажань місцевих велосипедистів.

Не секрет, люди на велосипедах на вулицях Донецька сьогодні здебільшого вважаються «білими воронами». А серед першопричин цієї ситуації — брак в обласному центрі елементарних умов для користування двоколісним екологічним видом транспорту. Намагаючись виправити ситуацію, ще торік восени Донецький обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» розпочав спеціальну кампанію з метою надати донеччанам можливість комфортно і безпечно пересуватися містом на велосипеді. Завдяки цьому з’явилася концепція розвитку велосипедної інфраструктури, яку виставили на сайті головного управління благоустрою та комунального обслуговування міськради, а всім бажаючим запропонували взяти участь у її обговоренні.

Понад два місяці від донеччан надходили різноманітні пропозиції та доповнення стосовно нових маршрутів, і найдоцільніші з них вже увійшли до удосконаленого тексту концепції. «З одного боку, величезну роботу провели наші велосипедисти, які проаналізували запропоновані маршрути і надіслали свої зауваження та пропозиції, — каже керівник напрямку захисту прав та інтересів громадян ВГО «Комітет виборців України» Тетяна Дурнєва. — А з другого, місцева влада продемонструвала готовність прислухатися до голосів велосипедистів та враховувати їхню точку зору».

Завдяки активності місцевих любителів велосипедних прогулянок у згаданий документ увійшли маршрути, які з’єднали окремі райони між собою та з центром міста. Нині вже розпочалася підготовка проекту рішення Донецької міської ради «Про затвердження Концепції  розвитку велосипедної інфраструктури в м. Донецьк» та подання її на сесію міськради для затвердження.