Заключний етап ХІХ Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежників пройшов у  Євпаторії. Понад 200 дітей, які увійшли до складу найкращих 27 команд юних пожежників-рятівників з усіх куточків країни, зібралися в  сонячному місті, щоб продемонструвати свої вміння та навички реагувати у складних ситуаціях, приймати правильні рішення задля порятунку людського життя. 

Найнапруженішим і найцікавішим став третій день фестивалю з конкурсом «Безпечна прогулянка», який складався з кількох етапів. Витримали напружену боротьбу далеко не всі.  Під час «прогулянки» на етапі «Переправа» конкурсанти на швидкість долали накреслений маршрут за допомогою альпіністського спорядження. Найспритнішими тут виявилися юні рятувальники з Вінниці. Найкращими грибниками під час проходження етапу «Гриби, ягоди» виявилися учасники з дніпропетровської команди. Вони витратили на вирішення завдання найменше часу. На етапі «Рятувальна мотузка» краще за всіх з вузлами впоралися команди Івано-Франківська, Вінниці та Дніпропетровська.

Цього року  Гран-прі виборола команда з Вінниччини. А  директор департаменту персоналу ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Олександр Євсюков зазначив: рятувальники матимуть  добру зміну за кілька років. 

У творчому конкурсі діти агітували за безпечну поведінку. Фото Юлії БАРИШЕВОЇ