У дні проведення на батьківщині Лесі Українки традиційного Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» Новоград-Волинський збагатився ще однією оригінальною скульптурною композицією — «Рогом достатку».

Здавалось би, що спільного між усім відомим атрибутом грецької міфології і древлянським Звягелем, перейменованим на «нове місто» Катериною ІІ? Та, як виявляється, цілком реальний «Ріг достатку» входить до асортименту продукції місцевого хлібозаводу, за кошти якого, до речі, виготовлено скульптуру, що стала ще однією «родзинкою» одного з найстаріших в Україні, проте вічно молодого міста.

Власний «Ріг достатку» — у жодному місті не зайвий. Фото надано відділом інформації та зв’язків із громадськістю Новоград-Волинської міськради

У самих звягельців ставлення до монумента поки що неоднозначне. Одні вважають, що його відкриття у час, коли країна в біді, а воїни дислокованої у місті механізованої бригади воюють на сході, — не зовсім доречне. На переконання інших, саме нині непретензійні, на перший погляд, паркові скульптури особливо потрібні, щоб додати оптимізму в душах тих, хто щоденно проходить повз «Їжачка в тумані», «Ларіосика, кузена із Житомира» чи, як у Новограді-Волинському, «Рога достатку».

Не зайве згадати, що звягельці та бізнесові й виробничі структури міста вже зібрали для потреб військових, задіяних у зоні АТО, майже 1,5 мільйона гривень. Вагомий внесок у цій сумі — трудового колективу місцевого хлібозаводу. Отож директор цього підприємства Сергій Портянко переконаний, що 30 тисяч гривень, які витратили на виготовлення і встановлення символу благополуччя, — невелика плата за достойний міської громади подарунок, адже добра і достатку ніколи не буває забагато.