БЛАКИТНЕ ПАЛИВО. Державне підприємство «Чорноморнафтогаз» розпочало підготовку до опалювального сезону і приступило до закачування природного газу у Глібовське підземне сховище. «При плані закачування у 360 мільйонів кубометрів ми розраховуємо перейти в цьому сезоні рубіж у 400 мільйонів кубометрів і довести активний обсяг природного газу в своєму підземному сховищі до понад 900 мільйонів», — повідомили в компанії.

Робити такі прогнози дає змогу теперішнє  зростання видобутку блакитного палива на шельфі Чорного моря, яке сьогодні становить понад 4 мільйони кубометрів на добу. Цей показник перевищує цифри квітня минулого року більш ніж на 1 мільйон метрів кубічних. За планами розвитку підприємства видобуток і надалі буде зростати. Вже цього року він збільшиться на 40%, а до 2014 року кримські нафтогазовики мають намір забезпечити півострів власним газом на всі 100%.

Як відомо, «Чорноморнафтогаз» здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного та Азовського морів. Підприємство також видобуває вуглеводні на родовищах, розташованих у Криму, експлуатує розташовані на півострові Глібовське ПСГ і магістральні газопроводи. 100% акцій ДАТ перебуває в управлінні НАК «Нафтогаз України».