Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун запропонував для допомоги у розв’язанні кризи в Україні відправити представника Організації, який міг би виступити в ролі посередника під час переговорів влади та опозиції.

Про це повідомила напередодні Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Пан Гі Мун запропонував відправити посередника з метою сприяння діалогу», наголосила Піллей.

Вона також зазначила, що зі свого боку її офіс «зі всіма знаннями, навичками та інструментами» також може бути корисним.

Перед цим Пан Гі Мун виступив із заявою, в якій засудив насильство в Україні та закликав сторони утриматися від надмірного застосування сили. «Я вражений застосуванням вогнепальної зброї як з боку міліції, та і протестувальників, – підкреслив генсек ООН. – Я закликаю всі сторони негайно відновити справжній діалог».

Як повідомляв Укрінформ, щойно завершилися переговори щодо врегулювання політичної кризи в державі за участю Президента України Віктора Януковича, лідерів опозиції, представників Європейського Союзу та Російської Федерації, які тривали усю ніч. Сторони дійшли згоди щодо парафування Угоди з врегулювання кризи. Підписання документа очікується о 12.00 в Адміністрації Президента України.