Поточну ситуацію в Україні, майбутні президентські вибори, співпрацю України з Європейським Союзом та лібералізацію візового режиму для українських громадян обговорили в. о. Президента, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов і Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Позитивно відзначено ухвалення парламентом усіх чотирьох законів, необхідних для лібералізації візового режиму, боротьби з корупцією, вирішення питань біженців та забезпечення прав людини. «Сподіваємося, що вже скоро наші громадяни зможуть їздити без віз до країн-членів Європейського Союзу», — зазначив Олександр Турчинов.

Він наголосив, що, не зупиняючи проведення Антитерористичної операції, метою якої є зупинити терористів, влада робить усе можливе для мирного врегулювання ситуації на сході України. Влада готова до переговорів з тими, хто прагне мирного розв’язання проблеми. З тими ж, хто продовжить зі зброєю в руках тероризувати регіон, влада діятиме відповідно до закону — щодо них буде продовжено Антитерористичну операцію, повідомляє прес-служба Президента.

У свою чергу Франк-Вальтер Штайнмайєр висловив сподівання, що започаткований владою України національний діалог сприятиме врегулюванню ситуації в усій Україні.

За його словами, протягом останніх тижнів на європейському рівні Європейська комісія розробила пакет фінансової допомоги Україні. «Ми продовжимо двосторонню підтримку», — запевнив дипломат, наголосивши, що звертатиметься до німецького парламенту, щоб під час планування бюджету на наступний рік «передбачити фінансову підтримку для України».

Щодо майбутніх президентських виборів сторони констатували, що надзвичайно важливо забезпечити їх чесне проведення.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»