У Харкові після майже 20-річної перерви відновила роботу школа вітрильного спорту. Базу для проведення занять із майбутніми  моряками надала  станція юних техніків №4. Як розповіла директор  станції  Олена Курнєва, школа почала працювати ще у червні.  Дітей навчають керувати яхтами класу «Оптиміст» та «Кадет». Улітку теоретичні заняття проводять на базі станції, а практичні — на річці Лопань. У зимовий час для підтримки фізичної форми діти відвідуватимуть  басейн залізничників «Локомотив», а  теоретичну підготовку проходитимуть на базі школи №69.

На початку липня  у школі  відбувся відкритий урок. У ньому, крім батьків, наставників і охочих ознайомитися з роботою добре знаної колись школи «Клуб юних моряків», узяли участь і керівники  Ленінського району. Його очільник Максим Мусєєв повідомив присутнім, що  ідея відродити школу вітрильного спорту з’явилася давно, і щойно в районі знайшли кваліфікованих викладачів, секцію відкрили. За його словами, нині станція юних техніків потребує оновлення матеріально-технічної бази. Поки що діти можуть займатися на трьох яхтах, але незабаром адміністрація планує купити ще кілька човнів і провести капітальний ремонт приміщення.

Юним відвідувачам секції (а опановують морську професію вже 16  школярів)  розповідають про будову морських і річкових суден, навчають навичок морської професії, наприклад вчать зав’язувати морський вузол. Заняттями діти задоволені. Вони розповідають, що вже  через два тижні теоретичних занять почали виходити на воду не лише з тренерами, а й самостійно. Це додає їм  упевненості  у власних силах та  натхнення у  правильності вибору проведення змістовного дозвілля.