СПРАВА №. Працівники податкової міліції припинили злочинну діяльність керівника одного з відділів Сумської міської ради, який незаконно використав кошти місцевої громади і завдав збитків бюджету в розмірі майже 170 тис. грн. 

Як повідомила працівник прес-центру штабу УПМ ДПА в Сумській області Наталія Шаповал, одна зі столичних будівельних компаній, яка за результатами тендерної процедури виборола право на виконання інженерних робіт з оснащення багатоквартирних житлових будинків засобами обліку споживання теплової енергії, отримала на рахунок власного підприємства з місцевої казни (згідно з укладеним договором) 1,3 млн грн, а зазначені роботи були виконані компанією лише частково.

Встановлено, що із 76 засобів обліку теплової енергії фактично введено в експлуатацію всього 14. А ось акти, підписані відповідальним посадовцем, свідчили про інше.

Стосовно посадовця прокуратура Сумської області порушила  кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем»). За скоєння такого злочину передбачена кримінальна відповідальність — позбавлення волі на строк від трьох до шести років, а також штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.