АПК. Станом на 1 травня поголів’я великої рогатої худоби в Україні збільшилося на 3,2%. Зростання відбулося за рахунок домогосподарств, де чисельність поголів’я збільшилася на 5%. Досягти такого результату вдалося завдяки державним програмам підтримки. Окрім того, позитивну динаміку демонструє й галузь свинарства: за чотири місяці цього року поголів’я свиней зросло на 4%. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Дуже важливо, що та динаміка зростання у тваринництві, якої вдалося досягти торік, закріпилася й цього року. Галузь тваринництва має не лише економічне, а й соціальне значення. Тому держава продовжує програми фінансової підтримки скотарства саме у секторі дрібнотоварного виробництва», — зазначив міністр.

Керівник відомства додав, що станом на 1 травня в усіх категоріях господарств налічувалося 5,3 мільйона голів ВРХ. А в господарствах населення зокрема чисельність ВРХ становила 3,8 мільйона голів. На відповідну дату в усіх категоріях господарств налічувалося 7,8 мільйона голів свиней, що на 4% більше порівняно з минулим роком.