ВТРАТА

Прем'єр-міністр Микола Азаров висловив щирі співчуття колегам, близьким і рідним у зв'язку зі смертю Людмили Марківни Гурченко - видатної акторки естради, театру і кінематографу, народної артистки СРСР.

"Обдарованість і працьовитість були притаманні Людмилі Марківні протягом всього її життя, а багатогранна діяльність стала вагомим внеском до культурної спадщини поколінь. Зоряний творчий шлях, яким Людмила Марківна йшла в мистецтві, викликав захоплення у шанувальників її таланту", - йдеться в урядовій телеграмі.

Багато із створених Людмилою Гурченко кінематографічних образів ставали подіями в культурному житті, а ролі в кінофільмах "Карнавальна ніч", "Вокзал для двох", "Двадцять днів без війни", "П'ять вечорів" зробили її всесоюзною улюбленицею і однією з найпопулярніших актрис.

"Висловлюю щире співчуття у зв'язку з тяжкою втратою. Світла пам'ять про прекрасну актрису, громадянина, людину Людмилу Марківну Гурченко збережеться в наших серцях назавжди", -повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Співчуття рідним, близьким і колегам Людмили Гурченко висловив і Президент Віктор Янукович. "Пішла з життя справжня легенда кіно і театру, чий неперевершений талант, природна чарівність, благородність, сила духовної краси і створені нею яскраві незабутні образи залишаться в пам'яті мільйонів шанувальників її творчості в Україні. Щиро поділяю горе вашої родини і сумую разом з вами, - цитує текст телеграми прес-служба Президента.