За попередніми даними Центральної виборчої комісії Азербайджану, чинний Президент республіки Ільхам Алієв з 84,94% голосів отримав перемогу на виборах глави держави. Єдиний кандидат від опозиції — найближчий суперник Алієва Джаміль Гасанли — здобув прихильність лише понад восьми відсотків виборців. 

Це вже третій термін для чинного глави держави, адже після зміни Конституції країни шляхом референдуму він отримав змогу балотуватися на посаду Президента необмежену кількість разів.

Прийшовши до влади у 2003-му незадовго до смерті свого батька Гейдара Алієва, який з паузою в кілька неспокійних років керував Азербайджаном ще з радянських часів, 51-річний Ільхам має можливість поліпшувати добробут своїх співгромадян завдяки великим запасам нафти і газу: країна з населенням 9 мільйонів  за останні 10 років потроїла свій ВВП.

Президент України Віктор Янукович привітав Президента Азербайджанської Республіки Ільхама Алієва з переконливою перемогою, побажав йому успіхів на найвищій державній посаді в ім’я благополуччя азербайджанського народу, повідомляє прес-служба азербайджанського Президента.

У свою чергу Ільхам Алієв подякував Президентові України за виявлену увагу і привітання. Сторони висловили впевненість у тому, що дружні відносини між двома країнами розвиватимуться і надалі. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»