Якомога скоріше провести засідання міжурядової українсько-індонезійської комісії з питань торговельно-економічної співпраці пропонує Прем’єр-міністр Микола Азаров. Адже її не збирали з 2009 року. Про це він заявив під час зустрічі зі спікером Народної асамблеї республіки Індонезія Сідарто Данусуброто.

«У нас є надзвичайно великі можливості для активізації торговельно-економічних відносин, і тому я просив би передати уряду Індонезії мою пропозицію провести таке засідання якомога швидше», — сказав Микола Азаров.

Він підкреслив, що Україна займає лідируючі позиції в світі в електромеханічному машинобудуванні, виробництві гірничого обладнання, авіакосмічній галузі, аграрному комплексі та суднобудуванні, тому співпраця була б взаємовигідною саме в цих галузях. Водночас Прем’єр-міністр запропонував у рамках міжурядової комісії провести спільний бізнес-форум, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У свою чергу, спікер індонезійського парламенту висловив сподівання, що зустріч президентів України й Індонезії виведе двосторонні відносини країн на якісно новий рівень. До слова, ця подія має відбутися вже у лютому.

Крім того, Сідарто Данусуброто також припустив, що засідання міжурядової комісії відбудеться вже в грудні цього року. Він підкреслив, що Індонезія вважає перспективною співпрацю з Україною в оборонній сфері, туризмі, харчовій промисловості.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»