ПОТЕНЦІАЛ

Туристів з Білорусі та інших держав  очікують уже у цьому місяці

Керівництво області працює над залученням іноземних туристів та популяризацією туристичної сфери Миколаївщини у світі. Днями 12 баз відпочинку курортного містечка Коблево взяли участь у міжнародній туристичній виставці, що проходила у Білорусі, та вже сьогодні на 100% забезпечили присутність білоруських туристів протягом оздоровчого періоду. Подібний «аванс» ставить перед регіоном нові завдання: забезпечити нормальне авто- та авіасполучення між Миколаївською областю та Білоруссю.

Більшість баз відпочинку Коблево готові прийняти гостей. Фото автора

На такому завданні наголосив під час чергової обласної наради перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Геннадій Ніколенко. Крім того, він повідомив, що були проведені переговори із круїзною компанією «Червона Рута», яка працює як в Україні, так і за її межами. Ця туристична агенція має декілька комфортабельних суден та здійснює круїзи для іноземних туристів по території України.

— Ми довго вели перемовини з «Червоною Рутою», — розповів Геннадій Борисович, — та в результаті досягли угоди, що до схеми розроблених ними маршрутів буде включено і нашу область із 60-годинною стоянкою у Миколаєві. Головне, що теплоходи цієї компанії мають можливість проходити під двома миколаївськими мостами, щоб не розводити їх. Присутні на нараді заступник генерального директора круїзної компанії «Червона Рута» Микола Чуряк та капітан судна «Fidelio» Олександр Ковтун розповіли, що вже у травні планується перший круїз до області, на якому прибуде близько 140 іноземних туристів з Німеччини, Австрії, США та Канади. За словами представників круїзної компанії, за весь сезон до Миколаївської області прибуде 8 різних іноземних делегацій, а це близько тисячі туристів.

Було дано доручення управлінню культури облдержадміністрації розробити програму культурних заходів, які область може запропонувати іноземним туристам.