Швейцарський досвід інтеграції в трудовий процес людей з особливими потребами буде використано в Україні під час реалізації відповідних проектів. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час зустрічі з керівництвом підприємства Gate Gourmet  в рамках робочого візиту до Швейцарії.

За словами міністра, питання соціального захисту людей з особливими потребами є актуальним для будь-якої країни і будь-якого уряду. «Не можна говорити про ефективний соціальний захист громадян у країні, якщо цю проблему не розв’язано. Швейцарія слугує прикладом країни, де проблема інтеграції людей з особливими потребами успішно розв’язується. Нині ми маємо можливість ознайомитися з цим досвідом та  використати його під час реалізації в Україні відповідних проектів», — зазначила Наталія Королевська.

На її думку, найкраще зі швейцарського досвіду, що відповідатиме українським реаліям, буде запроваджено в нашій країні. Наразі проводяться відповідні переговори зі швейцарськими компаніями та організаціями.

Міністр повідомила, що уряд вживає низку заходів, спрямованих на практичне поліпшення якості життя людей з особливими потребами в Україні та недопущення їхньої соціальної ізоляції. «Ми прагнемо затвердити думку про те, що не інваліди повинні пристосовуватися до суспільства, а суспільство має створювати їм необхідні умови для реалізації. Зі свого боку, ми готові поділитися досвідом, який є у нас, і зацікавлені у розвитку співпраці за тими напрямками, де пріоритети наших країн збігаються», — цитує слова Наталії Королевської прес-служба Мінсоцполітики.

У Швейцарії міністр також зустрілася з керівництвом Фонду Pigna,  обговоривши можливість обміну корисним досвідом у сфері надання соціальних послуг людям з особливими потребами.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»