У рамках робочого візиту до КНР перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов провів зустріч із членом Постійного комітету Політбюро ЦК КПК Лю Юньшанем. Сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва в політичній, торговельно-економічній, науково-технічній і гуманітарній сферах.

Сергій Арбузов відзначив суттєву активізацію всього комплексу відносин за останні кілька років: «Завдяки спільним зусиллям сьогодні закладено міцний фундамент і створено необхідні передумови для подальшого розвитку напрямків нашого стратегічного партнерства».

Президент і уряд приділяють особливу увагу розвитку зовнішньоекономічних зв’язків з Китаєм. Про стабільність і взаємну вигоду міждержавних відносин свідчать результати торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра.

Сергій Арбузов підтвердив зацікавленість України в залученні потужного інвестиційного потенціалу та новітніх виробничих технологій Китаю. «Також ми розраховуємо на широкий доступ українських товарів, послуг і технологій на великий китайський ринок», — додав він.

Урядовець також відзначив позитивну динаміку гуманітарних відносин, адже дедалі більше українських студентів бажають навчатися в китайських ВНЗ. За останні три роки їхня кількість зросла більш ніж удвічі.

Крім того, Сергій Арбузов звернув увагу співрозмовника на величезне зростання інтересу до Китаю, вивчення китайської мови та літератури в Україні. У зв’язку з цим він високо оцінив відкриття вже п’ятого Інституту Конфуція в Україні на базі Київського національного лінгвістичного університету, яке урочисто відбулося на початку вересня під час візиту Лю Юньшаня в Україну. Член постійного комітету з теплотою і задоволенням відгукнувся про результати свого візиту і висловив сподівання на продовження активних політичних контактів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»