Канадійка Мілен Пакетт стала першою представницею Північної Америки, яка самотужки перетнула Атлантичний океан на веслах. Стартувавши 6 червня із канадського міста Галіфакс, 35-річна мандрівниця мала завершити свою подорож у кінці вересня. Однак технічні проблеми та різноманітні нещастя затримали її більш, ніж на місяць.

«Одного разу був шторм, я була в кабіні, коли човен раптом перевернувся. Я боляче вдарилася головою, у мене аж в очах потемніло. Тоді я подумала, а що було б, якби я зараз була на палубі? У мене аж мороз пройшов по шкірі. У мене був пост-травматичний шок, я навіть консультувалася із лікарем. Окрім цього, я раз отруїлася чадним газом», – перераховує свої пригоди Пакетт.

3 Франція – Перша канадка Мілен Пакетт, яка на веслах перетнула Атлантичний океан. Їй знадобилося чотири місяці, щоб подолати 5 тисяч кілометрів. Порт Лоріян, 12 листопада 2013 року

Провівши в океані понад чотири місяці та подолавши близько 5000 кілометрів, канадійка завершила подорож у вівторок ввечері у французькому місті Лорян. Протягом усього часу вона вела власний блог, викладаючи фото та відеоматеріали. За словами Мілен, вона хотіла розкрити людям красу океану та звернути увагу на необхідність охорони його екосистеми.

 Copyright © 2013 euronews