ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КЛІМАТ. Уряд Китаю скорочує рівень інвестицій у великі інфраструктурні проекти Великобританії. Про це повідомляє телеканал «Росія 24».

Фонд національного добробуту Китаю не зможе вкладати кошти в довгострокові проекти, поки не буде знайдено рішення дипломатичного протистояння, викликаного зустріччю Девіда Кемерона з Далай-ламою в минулому році, передає The Daily Telegraph.

Китайський уряд вважає, що Великобританії необхідно загладити свою провину, щоб відносини могли нормалізуватися.

«Будь-які хороші ділові відносини спираються на хороші політичні відносини в довгостроковій перспективі, - кажуть джерела. - Сприятливі політичні умови допомогли б Великобританії. Загалом, Китай дуже хоче брати участь в інфраструктурних проектах. Але для інвестицій необхідні міцні відносини».

Це означає, що майбутні проекти, такі як високошвидкісна залізнична мережа High Speed 2 і ядерна інвестиційна програма Великобританії, можуть випробувати брак коштів від фонду національного добробуту КНР - Китайської інвестиційної корпорації (CIC).

Торік китайські інвестиції до Великобританії склали 8 млрд фунтів стерлінгів. Цей рівень у п'ять разів перевищує показник 2011 р. експорт з Великобританії до Китаю склав 10,5 млрд фунтів стерлінгів, а кількість китайських туристів, які відвідали Британію склала 179 тис., що на 20% перевищує показник позаминулого року, і ці туристи витратили в країні близько 300 млн фунтів.

РБК-УКРАЇНА