Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов провів зустріч з представниками китайської державної компанії China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co. Ltd, на якій обговорено можливість участі компанії в інвестиційному проекті з будівництва кільцевої дороги навколо Києва.

Ігор Прасолов наголосив, що починаючи з 2011 року відносини між Україною та КНР вийшли на рівень стратегічного партнерства. Так, країни активно співпрацюють в енергетиці, сільському господарстві, транспортній інфраструктурі.

«Уряд України проводить реформи, спрямовані на створення сприятливого клімату для ведення бізнесу в нашій країні, а також для залучення інвестицій у великих масштабах. І ми дуже раді, що китайські компанії проявляють активний інтерес до інфраструктурних проектів в Україні», — підкреслив міністр.

Представники китайської компанії зазначили, що проект з будівництва кільцевої дороги навколо Києва їх дуже зацікавив, бо компанія має великий досвід реалізації подібних проектів у КНР та інших країнах. Так, з моменту створення у 50-х роках минулого сторіччя нею побудовано 4 тисячі кілометрів автошляхів, зокрема 800 кілометрів швидкісних доріг.

Представники China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co. Ltd також поінформували, що компанія є державною, а тому має певну відмінність від приватних компаній — якщо діяльність приватних компаній передусім орієнтовано на отримання прибутку, то діяльність державної компанії — на реалізацію державної політики в тому чи іншому напрямку. Зважаючи на активний розвиток українсько-китайських економічних відносин, це є додатковою гарантією ефективного втілення проектів, які компанія може реалізувати спільно з українською стороною.

Також китайські фахівці повідомили, що стосовно участі компанії в проекті з будівництва кільцевої дороги навколо Києва вже проведено зустрічі з керівництвом Укравтодору та Мінінфраструктури.

Ігор Прасолов висловив готовність, у рамках своїх повноважень, надати китайській стороні підтримку в реалізації проекту, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»