ЕНЕРГОБЕЗПЕКА. Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков під час перебування в Ашгабаті зустрівся з віце-прем’єр-міністром Туркменістану Баймурадом Ходжамухамедовим та головою державної корпорації «Туркменгеологія» Торе Ягшимирадовим.

Сторони обговорили питання реалізації ініціатив співпраці між двома країнами, окресленими під час зустрічей президентів двох держав, зокрема й стосовно відновлення поставок природного газу в Україну. Також обговорено перспективи участі українських компаній у розвідці корисних копалин на території Туркменістану. Як повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів, сторони підтвердили високу взаємну зацікавленість і готовність до конструктивної співпраці.

Крім того, Олег Проскуряков виступив на 4-му Газовому конгресі Туркменістану. Він підкреслив, що Україна має потенціал для співпраці у нафтогазовій і енергетичній сферах. Тож, за словами міністра, участь української делегації у конгресі є логічним продовженням тієї роботи, що її було ініційовано президентами України і Туркменістану. У цьому контексті Олег Проскуряков наголосив, що наша держава зацікавлена у налагодженні співпраці з енергетичними компаніями Туркменістану.