РІШЕННЯ. З метою стабілізації епідемічної ситуації та запобігання зростанню рівня захворюваності на грип та ГРВІ столична влада прийняла рішення продовжити весняні канікули на три дні – до 4 квітня 2013 року (розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 28.03.2013 № 399 «Про продовження весняних канікул у загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів та форм власності міста Києва в 2012-2013 навчальному році»). Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я КМДА, з перших тижнів березня спостерігається підвищення рівня захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Незважаючи на те, що показники захворюваності ще не перевищили епідемічний поріг, захворюваність серед киян, а особливо серед дітей, зросла.

Так, за словами директора Департаменту охорони здоров’я Віталія Мохорєва, призупинення занять у школах в епідемічно-небезпечний період дозволить знизити рівень захворюваності на грип та ГРВІ у 2-2,5 рази.

Водночас у Департаменті освіти і науки, молоді та спорту повідомили, що таке короткотривале призупинення занять не вплине на подальший перебіг навчально-виховного процесу.

Зазначимо, що завтра, 29 березня 2013 року, о 10:30 відбудеться спільна прес-конференція директора Департаменту охорони здоров’я Віталія Мохорєва та директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксани Добровольської із зазначеної теми. Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, 4-й пов., хол сесійної зали Київради.