КАНІКУЛИ. У пришкільному таборі «Веселка» Костянтинівської спеціалізованої школи Смілянського району все подвір’я справді у веселці м’ячів, дитячих футболок, захоплених облич. Тут відпочивають більш як сотня школярів. Ще стільки само в таборі «Дивосвіт».

— Педагоги роблять усе потрібне, щоб дітям було комфортно. Хороше харчування, перебування на свіжому повітрі, заняття в туристичній та спортивних секціях, цікаві зустрічі та екскурсії — все це в комплексі дає заряд бадьорості, — розповіла директор школи Інеса Гончаренко. — Крім того, в цей час у школі працює відділення Малої академії наук.

Також тут розгорнулося ціле наметове містечко, в якому збираються учні, які займаються туризмом.

— Я вже другий рік поспіль беру участь у конкурсах зі спортивного орієнтування, — поділилася враженнями шестикласниця Юлія Громова. — Це надзвичайно цікаво, щоразу дізнаюся багато нового, знаходжу друзів, разом вивчаємо природу рідного краю.

У такому товаристві по ягоди — хоч сьогодні! Фото Олександра ХАРВАТА

Як повідомила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вікторія Кара, цього літа в області додасться два табори системи освіти, запрацюють п’ять новостворених оздоровчих закладів для дітей-інвалідів, сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема в Уманському та Монастирищенському районах.

Для творчо обдарованих дітей організовано два оздоровчі табори обласного Центру еколого-натуралістичної творчості, Малої академії наук, на базі яких уперше діятиме обласна літня школа. А ще 40 вихованців гуртків еколого-натуралістичної творчості, учнів-членів Малої академії наук готуються до експедиції з елементами оздоровлення, шлях якої проляже до Канівського природного заповідника «Екологос».

Цього літа на Черкащині діятимуть 983 табори, в яких відпочинуть й оздоровляться понад 55% школярів. Зробити їхній відпочинок змістовним та ефективним допоможе щорічна операція «Літо», в рамках якої служби у справах дітей здійснюють контроль за роботою таборів, перевіряють умови утримання та виховання дітей у кризових сім’ях, спільно з кримінальною міліцією у справах дітей проводять профілактичні рейди.