ПОЗИЦІЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров провів робочу зустріч щодо організації 11-го міжнародного телевізійного пісенного дитячого конкурсу «Євробачення-2013» в Україні. У заході  взяли участь виконавчий директор дитячого «Євробачення» Владислав Яковлєв, міністр культури Леонід Новохатько, голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, представники Національної телерадіокомпанії.

Глава уряду нагадав, що за ініціативою Президента Віктора Януковича 2013 рік в нашій країні оголошений Роком дитячої творчості і дитяче «Євробачення» стане помітною подією. Передбачається, що протягом року в усіх містах країни проводитимуться масштабні культурні, мистецькі, освітні заходи для дітей, а держава вживатиме додаткових заходів у створенні умов для творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку молодого покоління, підтримки талановитих і обдарованих дітей.

Отже,  проведення в Україні масштабного європейського телевізійного конкурсу буде вагомим поштовхом для розвитку талантів. «Рішення про проведення дитячого «Євробачення» в Україні мало позитивний резонанс як в Україні, так і за її межами», — наголосив Микола Азаров. При цьому він підкреслив, що наша держава вже має досвід проведення таких масштабних і знакових заходів у Києві. Так, у 2005 році українська столиця приймала пісенний конкурс «Євробачення», а у 2009 році в нас пройшло дитяче «Євробачення». Крім того, Україна з гідністю впоралася з проведенням Євро-2012.

«Цей конкурс може стати для нас яскравою подією. Тому уряд прийме всі потрібні рішення, в держбюджеті для цього передбачені кошти», — наголосив Микола Азаров. Він також повідомив, що найближчим часом Кабінет Міністрів планує прийняти постанову про підготовку та проведення дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2013», відповідно до якої буде створено оргкомітет та затверджено план заходів з підготовки та проведення цього конкурсу.

«До листопада не так уже й багато часу залишилося, тому ми повинні щоденно робити все необхідне, щоб це справді було яскраве свято. Можу вас запевнити, уряд підтримає ці заходи і зробить усе для того, щоб це свято було незабутнім», — цитує слова глави уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

У свою чергу, Владислав Яковлєв подякував Прем’єр-міністрові за зустріч та увагу до міжнародного телевізійного пісенного дитячого конкурсу. «Я від імені Європейської мовної спілки хочу подякувати Україні за те, що вона прийматиме дитяче «Євробачення-2013» у себе в Києві. Ви вже не вперше приймаєте такий конкурс — усе відбувалося якнайкраще. Тому ми задоволені, що саме Україна виступатиме приймаючою стороною цього року», — наголосив він. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»