Цього року більш як 9,3 тисячі чорнобильців та членів їхніх сімей, які мешкають на Сумщині, отримали пільги на житлово-комунальні послуги на загальну суму понад три мільйони гривень.

Про це повідомила начальник відділу департаменту соціального захисту населення Сумської обласної держадміністрації Людмила Капленко. За її словами, заслуги учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи неоціненні для українського народу і світової спільноти.

Так, на лікування одного постраждалого в області виділено приблизно 170 гривень на рік, що майже в чотири рази більше, ніж у середньому в Україні. Такого показника вдалося досягти завдяки коштам обласного бюджету. Обласна влада збільшила фінансування, затверджене Міністерством фінансів України, з 637,7 тисячі гривень до майже 2,5 мільйона. Всього ж на соціальний захист чорнобильців з державного бюджету виділено 20,8 мільйона гривень, з яких уже профінансовано четверту частину.

Триває робота обласної комісії з розгляду документів для видачі посвідчень громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З початку року розглянуто 129 справ.