Новий порядок залучення кредитів під державні гарантії забезпечить збільшення експортного потенціалу України, а також підтримку національного товаровиробника. Про це заявляє виконуючий обов’язки Прем’єр-міністра Сергій Арбузов.

«Кабінет Міністрів у непростій політичній і економічній ситуації знаходить можливості для подальшого розвитку економіки України у найважливіших напрямках, покликаних забезпечити конкурентоспроможність вітчизняних товарів і послуг на зовнішніх ринках, створити нові робочі місця в країні і поліпшити життя простих українців», — уточнив урядовець.

Для цього, за словами в.о. Прем’єр-міністра, уряд розробив Порядок залучення кредитів під державні гарантії в 2014 році головними розпорядниками бюджетних коштів для здійснення капітальних вкладень понад встановлені бюджетні призначення.

Сергій Арбузов зауважив, що реалізація цього документа дасть змогу міністерствам залучати під цільові проекти дешеві кредитні ресурси, повідомляє прес-служба виконуючого обов’язки Прем’єр-міністра. Зокрема він зауважив, що процентна ставка за такими запозиченнями не перевищуватиме облікової ставки Національного банку, збільшеної на 3% річних, але не більш ніж 9,5% річних.

Урядовець пояснив, що вказані кошти буде спрямовано переважно на підтримку пріоритетних галузей економіки, зокрема в рамках програми активізації розвитку економіки України на 2013—2014 роки.

Серед них виокремлено енергетичний сектор, зокрема програми енергозбереження, агропромисловий комплекс, інформаційні технології, науку і освіту.

Крім того, реалізація ухваленого урядового документа сприятиме збільшенню експортного потенціалу України, імпортозаміщення та підтримки національного товаровиробника.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»