29 серпня в швейцарському Ньоні відбудеться жеребкування групового турніру Ліги Європи. Щоб стати її учасником, футболістам «Дніпра», «Металіста» і «Зорі» потрібно подолати останній відбірний бар’єр — стадію плей-оф. Найважчим це завдання вочевидь буде для команди Юрія Вернидуба. Адже турнірна доля вибрала луганчанам такого авторитетного на міжнародній арені суперника, як голландський «Фейєнорд».

На попередній стадії шоста команда української Премєр-ліги за сумою двох ігор залишила за бортом єврокубків «Мольде» з Норвегії. В тому протистоянні було двоє головних героїв. Перший — правий захисник «Зорі» Микита Каменюка, який відзначився забитими м’ячами у ворота суперника — і вдома, і в гостях. Другий — воротар команди Микита Шевченко. 21-річний голкіпер під завісу матчу-відповіді за нічийного рахунку парирував пенальті, який виконував Форрен. А на четвертій компенсованій хвилині зустрічі молодий вихованець донецького «Шахтаря», якого гірники віддали в оренду до Луганська, виграв таку ж дуель нервів у Ельюнуссі. Схоже, за тиждень уболівальникам луганського клубу слід буде сподіватися саме на майстерність свого воротаря. Адже нічийний рахунок матчу в Києві (1:1) змушує голландців у рідних стінах шукати щастя біля чужих воріт.

Два тижні тому попрощалися з цим турніром гравці одеського «Чорноморця». Моряків у наступний раунд не пустив хорватський «Спліт». Інший клуб цієї країни «Хайдук», кольори якого віднедавна захищає екс-форвард київського «Динамо» та збірної України Артем Мілевський, став суперником «Дніпра». Наскільки непоступливі на євроарені представники цієї балканської країни, глядачі мали змогу переконатися на НСК «Олімпійський». Команда Мирона Маркевича завдала по воротах суперника майже три десятки ударів. Але вирвати таку жадану перемогу вдалося лише за дві хвилини до фінального свистка: відзначився Євген Шахов, який вийшов на заміну.

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи Раунд плей-оф Перші матчі

Дніпро (Україна) — Хайдук (Хорватія) — 2:1   

Голи: Калініч, 50, Шахов, 88 — Сушич, 47

Зоря (Україна) — Фейєнорд (Нідерланди) — 1:1           

Голи: Білій, 26 — де Вреде, 38

Рух (Польща) — Металіст (Україна) — 0:0

Матчі-відповіді відбудуться 28 серпня.