Другий день Ліги чемпіонів подарував першу сенсацію. Лондонський «Челсі» вдома зазнав поразки від «Базеля». Команда Жозе Морінью відзначилась першою, але швейцарці несподівано переломили хід поєдинку і вибороли перемогу 2:1. Натомість «Шальке» не залишив румунському «Стяуа» жодних шансів. Німецька команда розгромила гостей, забивши тричі. Один з мячів в активі ганця Кевіна-Прінса Боатенґа, який влітку перебрався до «Шальке» з «Мілана».

Невдача спіткала також фіналіста Ліги чемпіонів минулого сезону дортмундську «Боруссію». «Жовто-чорні» отримали на горіхи від амбітного італійського «Наполі». За неаполітанців відзначилися колишній нападник «Реала» Ґонсало Іґуаїн та молодий вихованець клубу Лоренцо Інсіньє. В іншому матчі групи F лондонський «Арсенал» здолав у гостях «Марсель» завдяки мячам Волкотта і Ремзі. Гол з пенальті Жордана Айю у компенсований час лише підсолодив «Марселю» гіркоту поразки.

У квартеті G — без несподіванок. «Порту» у Відні мінімально здолав місцеву «“Аустрію». Для перемоги португальцям вистачило єдиного м‘яча Лучо Ґонсалеса. Водночас «Атлетико» у Мадриді поклав на лопатки російський «Зеніт». На гол бразильського нападника Улка господарі відповіли трьома: відзначилися Міранда, Арда Туран та Лео.

Фаворит групи H «Барселона» на Камп Ноу розчавила голландський «Аякс». Найбільше з гостей познущався Ліонель Мессі: в активі аргентинця — хет-трик. Своє прізвище на табло також запалив Піке, скориставшись передачею коштовного новобранця «синьо-грантових» Неймара. Водночас «Мілан» насилу дотиснув шотландський «Селтік». «Россонері» відкрили рахунок лише на 82 хвилині завдяки автоголу гондурасця Еміліо Ісаґірре. Невдовзі Саллі Мунтарі подвоїв перевагу «Мілана».

 Copyright © 2013 euronews