«Ситуація напружена. Лікарі працюють цілодобово в посиленому режимі. У центрі столиці працюють близько 120 карет швидкої медичної допомоги. Додатково залучено ще 20 резервних карет», — цитує слова першого заступника міністра охорони здоров’я України Олександра Качура прес-служба відомства.

Він зазначив, що за медичною допомогою до закладів охорони здоров’я найчастіше звертаються з вогнепальними пораненнями, черепно-мозковими травмами, забоями м’яких тканин тощо. Окрім того, О. Качур наголосив, що у разі поранення чи загострення хвороби, що несе загрозу життю пацієнта, потрібно звертатись до офіційних закладів охорони здоров’я, які мають відповідні потужності, оснащені необхідним медичним обладнанням та забезпечені висококваліфікованими медичними кадрами і всіма необхідними лікарськими засобами.

Говорячи про недавню проблему переміщення автомобілів екстреної медичної допомоги та їхнього проїзду по місту, перший заступник міністра зазначив: «Наразі в нас немає звернень щодо проблеми з доїздом бригад швидкої медичної допомоги до пацієнтів на обох берегах Києва».