Депутати Лубенської міськради на сесії затвердили новий Генеральний план міста, розроблений Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто» імені Ю. М. Білоконя (м. Київ). З цього приводу було проведено громадські слухання.

— З огляду на культурну та історичну цінність місто Лубни внесено до списку історичних населених пунктів України. Для збереження культурної спадщини українського народу, захисту наявних та нововиявлених пам’яток культури у складі Генерального плану міста розроблено історико-архітектурний опорний план. Цей розділ схвалила Науково-методична рада з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури, — повідомив перший заступник голови Полтавської обласної держадміністрації Віктор Животенко.

Генеральним планом міста передбачено впорядкування  житлових, промислових, комунально-складських та виробничих територій. Розробляють план зонування міста, галузеві та цільові програми з розвитку його інженерно-транспортної, соціальної і ландшафтно-рекреаційної інфраструктури.