ІМЕНИНИ МІСТА

Жителі Черкас вітали своє місто із 727-річчям у кілька етапів 

Протягом двох місяців тривав конкурс на найкраще побажання від наймолодших містян, переможців якого Валентину Мельник-Ломову, Владислава Нажу, Аню і  Дашу Лавриненків  нагородили грамотами та подарунками.

Згодом до Черкас на іменини завітали найсильніші чоловіки України та планети  під орудою  Василя Вірастюка. У Долині троянд Олександр Пеканов, Сергій Конюшок, Олександр Лашин та Віктор Юрченко виконали показові вправи — тягли КамАЗ, піднімали 92-кілограмові гантелі, переміщували автобус із глядачами та легковики, піднімали колоди й виконували інші силові трюки. Особливе пожвавлення викликало перетягування каната, в якому богатирі суперничали із глядачами.

У День міста стартував також шостий фестиваль кам’яної скульптури «Живий камінь». Протягом місяця у мальовничому парку над Дніпром десятеро скульпторів висікатимуть єдину композицію на тему цивілізації Стародавнього Сходу. Вони у камені відтворять унікальний храмовий комплекс, розташований у Камбоджі.

— Цей фестиваль у Черкасах проходить уже вшосте, щороку він має іншу тематику. Ми вже знайомилися з витворами на тему спорту, кохання, творів Т. Шевченка, «Енеїди» І. Котляревського, — розповів виконувач обов’язків міського голови Віктор Білоусов. — Цей рік не став винятком. Ми маємо дуже цікаву тему — стародавня цивілізація.

Важкий пожежний КамАЗ, хоч і повільно, рухає одна людина. Фото автора

І все-таки у проведенні фестивалю є одна відмінність: раніше програма була змагальною, нині ж усі майстри працюватимуть разом над єдиною роботою. Ще одна новинка: більшість майстрів — студенти-скульптори університетів. Матеріалом, із якого витесуватимуть скульптури, обрали не традиційний для фестивалю пісковик, а вапняк. 

Новий кам’яний витвір за традицією залишиться у місті і прикрасить оранжерею, розташовану в Дитячому парку.