Підрозділи МВС упоралися з охороною громадського порядку під час виборів. Остаточно ж оцінити роботу правоохоронців можна буде лише після оголошення остаточних результатів виборів. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. Під час підготовки та проведення виборів МВС визначило кілька етапів: організація і підготовка охорони громадського порядку, супровід виборчої документації до окружних виборчих комісій і до Центральної виборчої комісії.

МВС взаємодіяло з СБУ й Генеральною прокуратурою. Його представники працювали і в ЦВК. Ситуація ускладнилася тим, що велика кількість особового складу в числі зведених загонів і патрульні підрозділи міліції особливого призначення були і залишаються задіяними в зоні АТО. Проте до виборів було залучено понад 84 тисячі працівників усіх підрозділів і структур.

Безпосередньо під час виборів обстановка була напруженою. Це пов’язано з великим напливом інформації, яку потрібно було перевіряти. Та правоохоронці були готові до такого режиму: працювали слідчо-оперативні групи, групи швидкого реагування, тож міліція забезпечила реагування на всі виклики.

Правоохоронці зафіксували «майже весь комплект, пов’язаний з порушеннями виборчого законодавства», — цитує прес-служба МВС слова фахівця. Було дуже багато інформації про замінування у кількох регіонах держави: Києві, Миколаївській, Одеській, Харківській областях. Усі виклики необхідно було перевіряти, тож відповідні служби залучали на перевірку.

Нині міліція працює над забезпеченням супроводу і безпеки виборчої документації. До цього процесу залучено понад 19 тисяч співробітників. Вони охороняють виборчу документацію та супроводжують її до окружних виборчих комісій. Крім того, понад 800 працівників міліції залучено до охорони окружних виборчих комісій, ще 19 тисяч правоохоронців забезпечують охорону виборчих дільниць. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»