Президент Петро Порошенко провів зустріч із головою Донецької обласної державної адміністрації Сергієм Тарутою, в ході якої основну увагу було надано обговоренню мирного плану Президента для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Глава держави припускає можливість проведення «круглого столу» в Донецьку за участі різних сторін конфлікту, які підтримують його мирний план.

«Нам переговори задля переговорів не потрібні, — заявив Петро Порошенко. — Наш мирний план має стати базою для подальшої деескалації конфлікту. Терористи повинні скласти зброю».

Мирний план глави держави, нагадує прес-служба Президента, передбачає визнання Російською Федерацією результатів президентських виборів, припинення терористами вогню і створення рятувального коридору для мирного населення, яке не бере участі в конфлікті.

Цю ж тематику Петро Порошенко продовжив у телефонній розмові з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом.  Під час спілкування Петро Порошенко поінформував Джозефа Байдена про роботу Тристоронньої контактної групи, яка опрацьовує  етапи втілення мирного плану Президента України.

У відповідь віце-президент США висловив готовність продовжувати підтримку кроків вітчизняної влади щодо забезпечення територіальної цілісності та спільних дій для врегулювання ситуації на сході України, повідомляє прес-служба Президента. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»