Тернопіль — перше українське місто, яке розпочало співпрацю з іспанським містом Мурсія. Три дні тут працювала іспанська делегація, до складу якої ввійшли заступник мера Хоакін Мойя-Анхелер Санчез, представники бізнесу, а також президент Асоціації українців регіону Мурсія Лариса Пономаренко. 

Під∂рунтя таких партнерських контактів і підготувала співпраця цієї громадської структури наших співвітчизників з Тернопільською міською радою.

У місті Мурсія, яке розкинулося на південному сході Іспанії, живуть і працюють понад 6 тисяч українців. «Їх тут дуже цінують, люблять, — поділилася думками Лариса Пономаренко. — Важкою працею протягом десятиліть вони утвердили позитивний імідж України».

Було підписано меморандум про співпрацю. Тернопільський міський голова Сергій Надал висловив вдячність іспанській стороні за підтримку в налагодженні тісних економічних і соціально-гуманітарних зв’язків. Хоакін Мойя-Анхелер Санчез зазначив, що підписання цього документа — це й побажання Україні свободи, миру, добробуту.

Тепер керівництво українського та іспанського міст візьметься за розроблення конкретного плану дій.