Напередодні Дня партизанської слави Прем’єр-міністр Микола Азаров узяв участь у покладанні квітів до могили Невідомого солдата у Києві та відкрив погруддя командирів партизанських загонів у роки Великої Вітчизняної війни — двічі Героїв Радянського Союзу Сидора Ковпака та Олексія Федорова на Алеї Слави у київському Парку Вічної Слави.

Відкриття погрудь легендарних українських партизанських командирів відбулося з нагоди Дня партизанської слави, що відзначають в Україні 22 вересня, починаючи з 2001 року. В урочистостях також взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, ветерани, представники громадськості.

Микола Азаров привітав ветеранів, запрошених для участі у церемонії, поспілкувався з ними. Слід зазначити, що розбудові Алеї Слави у київському Парку Вічної Слави глава уряду приділяє особливе значення. Прем’єр-міністр Микола Азаров запевняє, що це питання обов’язково буде вирішене до 70-річчя Великої Перемоги, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

До слова, створення Алеї Воїнської Слави розпочато з будівництва 14 пам’ятних бюстів та вхідної стели. Загалом передбачається встановлення 40 пам’ятних бюстів у складі пам’ятного комплексу. Вже встановлено бюсти Героям Радянського Союзу легендарним льотчикам Іванові Кожедубу, Георгієві Береговому та Амет-Хан Султану. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»