Микола ШОТ,
«Урядовий кур’єр»

На Тернопільщині вже створили 26 центрів надання адміністративних послуг, з них п’ять – в об’єднаних територіальних громадах. Учергове така урочиста подія відбулася у селі Великі Гаї, що неподалік обласного центру.

ЦНАП у цій громаді, яка об’єднала 14 населених пунктів, з’явився відповідно до програми Міністерства соціальної політики України у форматі «Прозорий офіс». На його створення витратили майже два мільйони гривень – як кошти Мінсоцполітики України, субвенцію з Державного бюджету на розвиток інфраструктури ОТГ, так і гроші громади.

За інформацією прес-служби ОДА, в щойно відкритому центрі надання адміністративних послуг створили 13 робочих місць. Надаватимуть тут 130 адміністративних і соціальних послуг, зокрема, у сфері реєстрації, земельних відносини, дозвільні документи, довідки, надання субсидій та інших видів допомоги.

На урочистостях з нагоди відкриття ЦНАПу у Великих Гаях, крім обласного керівництва, взяла участь і заступник міністра соцполітики України Лариса Попова. Вона, зокрема, зазначила, що мета створення прозорих офісів – це максимально наближені послуги до людей, а також отримання повного пакету документів і всього спектру послуг як адміністративного, так соціального характеру, за якими людина звертається, в одному приміщенні.

Тепер спільними зусиллями держави та громади у Великогаївській об’єднаній територіальній громаді Тернопільського району завершують реконструкцію амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. На ремонт і добудову фельдшерсько-акушерського пункту в нову та сучасну лікарську амбулаторію з Держаного фонду регіонального розвитку виділили понад п’ять мільйонів гривень, ще стільки ж – з місцевого бюджету громади.