У суботу на всій території країни очікуються заморозки на поверхні ґрунту. Температура сягатиме 0ºС - -3ºС. Про це на прес-конференції заявив Анатолій Прокопенко, заступник директора Укргідрометцентру.

«Нинішній вересень за синоптичними показниками можна порівняти з другою половиною жовтня. Україна перебуває під впливом північного циклону з Атлантики, який визначає теперішню холодну погоду. А дощову погоду принесли південно-західні циклони», - зазначив  Анатолій Прокопенко.

Метеоролог прогнозує, що в четвер в Україну переміститься активний атмосферний фронт, який зумовить сильні дощі. Вночі в середньому буде до +8ºС, а вдень до +14ºС. На півночі можливі заморозки. У п'ятницю — сухо, дощі можливі лише місцями на лівобережжі, повідомляє Gazeta ua.

Заморозки на поверхні ґрунту по всій території країни прогнозують на суботу. Температура сягатиме 0ºС - -3ºС. Буде сухо. Потім знову дощі.

«Востаннє такий холодний та дощовий вересень був 2002-го, а перед цим 1996-го року», - зауважив заступник директора Гідрометцентру.

Анатолій Прокопенко спростував прогнози своїх європейських колег про найсуворішу та найхолоднішу зиму за останні роки.

«Можливо, в деяких регіонах Європи зима дійсно буде суворою. Але це не означає, що такий прогноз застосуємо до України. Я таких передумов не бачу», - запевнив він.

За його словами, європейські вчені, роблячи такі прогнози про майбутню зиму в Європі, керуються часто іншими методами прогнозу погоди, ніж в Україні.

Перший у цьому році сніг випав на Чорногорському хребті у Карпатах 19 вересня. Землю вкрило на 6 см, сніг затримався на верхівках гір.