У селищі Орілька Лозівського району на Харківщині відкрили універсальний спортивний майданчик зі штучним покриттям. Відтепер сільські діти матимуть усі належні умови, щоб займатися  футболом,  гандболом, волейболом і баскетболом. Як поінформував  директор департаменту у справах сім’ї, молоді і спорту  Харківської облдержадміністрації  Дмитро Перепелиця, в районах області в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти — майбутнє України»  за два останні роки побудовано 32 таких і 52 тренажерних майданчиків. Істотних  змін зазнали й спортивні школи Харківщини. Лише за останні вісім місяців у Печенізькій, Куп’янській та Нововодолазькій спортшколах з’явилися  сучасні зали для боксу.  У райцентрах також будують нові спортивно-оздоровчі комплекси. Один з них відкрився нещодавно у Боровій.  Нині споруджують фізично-оздоровчі комплекси у Валках, Первомайському і Лозовій. Будівництво комплексу розпочнеться незабаром і в Дергачах.  На базі цих та інших ФОКів планують ще й будівництво басейнів.

— Гадаю, щойно буде ухвалено державну програму (а найближчим часом ми приймемо свою  програму розвитку фізичної культури та спорту на 2014—2018 роки), ми  під номером один внесемо до неї реконструкцію басейну в Балаклійському районному  палаці спорту.  Бо, на нашу думку, басейн у такому місті має бути. Ми обіцяли, що реставруємо його, тож виконуватимемо.

Такий підхід до справи забезпечив регіону перше місце серед областей України за кількістю дітей, що займаються спортом. Їх, за статистикою, 16,7%. Загальний вік дітей та молоді, які тренуються в  різноманітних спортивних секціях, від 6 до 18 років.