У день Незалежності України Президент України Петро Порошенко вручить перші ордени Героїв Небесної Сотні нашим співвітчизникам, які у драматичні дні, ночі, тижні й місяці Революції гідності обстоювали на столичному Майдані право українського народу мати незалежну державу. Розробив ескіз цієї почесної нагороди львівський художник-дизайнер Костянтин Ковалишин — за пропозицією авторитетного громадського діяча, фалериста, автора ряду відзнак Тараса Возняка. 

— Звісно, погодився, — розповідає художник Костянтин Ковалишин, — не часто випадає можливість закарбувати в мініатюрі таку героїчну і трагічну сторінку української незалежності, за яку кров’ю заплачено! Відтоді почали працювати у тандемі з автором концепції відзнаки Тарасом Возняком. Розпочалися тривалі пошуки фінансування, які, однак, довелося відтермінувати, бо почалися військові дії. Проте підписаний Президентом України Петром Порошенком Закон про заснування нової державної нагороди, а відтак ухвалене Верховною Радою України рішення про заснування ордена Героїв Небесної Сотні спонукали прискорити роботу.

Орден — це мала часточка народної подяки усім майданівцям — борцям за свободу та незалежність України

Запропонований авторським колективом зі Львова (автор ідеї Тарас Возняк та художник Костянтин Ковалишин, який виконав графічну частину) ескіз нагороди було визнано найкращим із 17 конкурсних проектів, які подали 16 учасників — художники з різних областей України.

У мініатюрній нагороді автори дизайну вміло поєднали глибокий зміст, ідеї і традиції з вимогами фалеристики та геральдики. Та якщо автор ідеї Тарас Возняк не новачок у створенні нагород, то професійний художник Костянтин Ковалишин не займався подібними проектами. Створити сучасний дизайн знака, але й водночас відповідний фалеристичній традиції, новачкові допоміг досвід, набутий у царині книжкового дизайну. А символи для ордена взято з реальних подій.

Орден виготовлятимуть зі срібла у формі рівностороннього хреста. У центрі відзнаки — воїн в обладунках зі щитом та мечем. На традиційний пропам’ятний ветеранський хрест (традиція Західної України) не випадково накладено символ Центральної (Великої) України — фігуру Архістратига / Архангела Михаїла, яка символізує воїна Небесної Сотні та Україну. Майдан відбувався під омофором Архістратига Михаїла, у Михайлівському монастирі знайшли прихисток майданівці після побоїща. Фігуру Архістратига Михаїла, Ангела-Воїна, Ангела-Охоронця традиційно використовували в українській фалеристиці.

— Ми переконані, — каже Костянтин Ковалишин, — що Герої Небесної Сотні, які відійшли у вічність, потребують захисту Ангела-Охоронця. Фігура Архістратига Михаїла — це узагальнений образ майданівця. Щит стилізовано під саморобні щити майданівців, лати — під саморобні бронежилети, шолом — під каски.

Орден — це мала часточка народної подяки усім майданівцям — борцям за свободу та незалежність України.