Визначено перші 72 профтехи, які отримають 500 мільйонів гривень державних коштів на оновлення майстерень. Трансформація закладів відбувається в межах проєкту #100 майстерень, мета якого — оновлення матеріальної бази закладів професійної освіти, що допоможе учням ефективно і якісно навчатися найбільш потрібних професій для країни.

Наприкінці весни розпочнеться масштабне оновлення навчальних приміщень, а в наступному навчальному році в них зможуть здобувати освіту всі охочі.  Решту 28 профтехів, майстерні яких буде оновлено за кошти міжнародних партнерів і бізнесу, ще обирають.

Найпопулярніші напрями для оновлення:сільське господарство — 14 майстерень;громадське харчування — десять; промисловість та машинобудування — сім; будівництво та автомобільний транспорт — шість майстерень. Також буде створено дві майстерні за профілем оператор дистанційно керованих апаратів, тобто оператор цивільних дронів. Професію планують ліцензувати 2024 року. За цим напрямом майстерні оновлять в Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою і Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки, повідомляє Міністерство освіти і науки.