— Неякісні засоби захисту на війні — це ще гірше, аніж їх відсутність, — сказали міліціонери і випустили по бронежилету чергу з автомата Калашникова. Сталева захисна пластина витримала удар. 

Тестування тактико-технічних характеристик засобів захисту в умовах, максимально наближених до бойових, провели представники координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги буковинським військовослужбовцям, які беруть участь в бойових діях на сході держави.

— Дуже важливо, щоб наші військові мали справді надійне спорядження, — зазначає член координаційного центру Володимир Дорош. — Сьогодні до зони бойових дій потрапляють бронежилети різних виробників, почасти випадкових, вони зроблені з неякісного матеріалу, який не забезпечує захист. Ми знайшли вітчизняного виробника, який виготовляє бронежилети за державним стандартом. Завдяки нашій активності, небайдужості буковинські хлопці поїдуть захищеними у зону бойових дій.

Гуртом закупляти бронежилети набагато дешевше. На ті самі гроші, кажуть у координаційному центрі, їх можна придбати значно більше, — а отже більше солдат буде вбережено від кулі.

Буковина і далі збирає кошти та закуповує для військових необхідну амуніцію й предмети захисту. Зокрема, буковинські підприємці Хотинського, Кельменецького, Заставнівського районів та Чернівців, об’єднавшись, допомогли десантному батальйону Національної гвардії, розташованому на території Чернівецької області,  — закупили для бійців необхідних речей на суму майже 550 тисяч гривень. Проте і тут не без скандалу. Певно, незабаром на сайті координаційного центру з допомоги військовим у рубриці «Тилові щурі» з’явиться інформація про тих «ділків», що збиралися одягти військових у псевдоброню за півмільйона гривень. Добре, що майже перед самою відправкою таки вирішили на полігоні перевірити на міцність партію бронежилетів RAMOR 550, закуплених однією з чернівецьких фірм на кошти міськради для бійців 8-го територіального батальйону. Випробувальні постріли з ручного кулемета Калашникова перетворили на решето броньовані пластини, що мали уберегти життя солдатів. Постачальники обіцяли за власний кошт замінити пластини на метал вищого рівня захисту.