Уряд не допустить спекуляцій навколо організації навчального процесу у школах, а також окозамилювання та недбальства чиновників. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час урядової наради, на якій було заслухано інформацію Міністерства освіти і науки та представників регіональних адміністрацій на виконання доручення Кабінету Міністрів щодо перевірки стану підготовки загальноосвітніх навчальних закладів до 2013—2014 навчального року у Волинській та Івано-Франківській областях.

Як нагадує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, 1 вересня навчальний процес не розпочався у ЗОШ І-ІІ ступенів села Осівці Камінь-Каширського району Волинської області та у Раковецькій ЗОШ Богородчанського району Івано-Франківської області. Батьки не відпускали дітей на навчання до цих шкіл на знак протесту проти того, що навчання відбувається у непристосованих приміщеннях.

З’ясувалося, що в обох випадках приміщення були підготовлені до навчального року, проте батьки вирішили у такий спосіб тиснути на владу з метою прискорити будівництво нових шкіл. Микола Азаров зауважив, що людей можна зрозуміти, але протестів не було б, якби чиновники спілкувалися з людьми, відверто пояснювали і проблеми, які існують, і плани та дії влади.

Мінекономрозвитку, Мінрегіону, Мінфіну, МОН разом з Івано-Франківською та Волинською облдержадміністраціями доручено вжити заходів для включення нових шкіл у селах Осівці та Раковець до переліку об’єктів, будівництво яких здійснюватиметься у 2014 році відповідно до інвестиційних програм коштом Державного фонду регіонального розвитку.

Головам Волинської та Івано-Франківської облдержадміністрацій доручено вжити невідкладних заходів для створення належних умов забезпечення навчально-виховного процесу у зазначених школах та притягнути до дисциплінарної відповідальності осіб, які не забезпечили належного рівня підготовки закладів до навчального року. Зокрема понесуть відповідальність заступники голів обласних державних адміністрацій, голови Богородчанської райдержадміністрації Івано-Франківської області та Камінь-Каширської райдержадміністрації Волинської області, відповідні начальники відділів освіти.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»