ВЕЛИКИЙ ФУТБОЛ. Збірна Бразилії впевнено виграла Кубок конфедерацій, перемігши у фіналі чемпіонів світу – збірну Іспанії 3-0.

Команда-господар чемпіонату світу наступного року із честю витримала тест і довела, що скептики помилялися в її потенціалі.

Річ у тім, що після приходу нового тренера Феліпе Сколарі мали низку посередніх результатів. Тож критики казали, що ця збірна Бразилії не стане зірковою.

Неймар був визнаний найкращим гравцем турніру:

«Я думаю, що Бразилія показала світові, що вона – справжня Бразилія. Її треба поважати. Ми завоювали чудову перемогу над найкращою командою світу, що у ній грають одні з найкращих гравців світу. Та ми не ховалися, ми грали на перемогу. Ми зіграли дуже сильно. Ми показали, які ми сильні».

Тренер Іспанії Вісенте дель Боске не втратив оптимізму:

«Звичайно, ми незадоволені поразкою. Її треба проаналізувати, подумати про неї. Але якщо подивитися на наш послужний список, то ми можемо бути оптимістами. А коли суперник виявився сильнішим, то поразку треба прийняти, але це не означає змиритися. Ми повинні вийти сильнішими із цього становища».

До матчу іспанців усе ще вважали фаворитами, але все закінчилося, коли Фред забив їм уже на 2-ій хвилині. Оборонець Альваро Арбелоа мав жахливий матч. А Жерара Піке було вилучено з поля. 

Copyright © 2013 euronews