426 робіт отримали податківці Тернопільщини на оголошений конкурс дитячої творчості «Очима дитини проСофія Сенишин. «Коли залунає кожна нота…» Фото автора бюджет країни». Як повідомили в інформаційно-комунікаційному відділі Головного управління Міндоходів в області, хлопчики та дівчатка передавали своє бачення бюджету крізь призму літературних, художніх творів і комп’ютерної графіки.

Софія Сенишин із Борщівського району, скажімо, звернулася до музичної теми, на її малюнку кожна галузь у головному фінансовому кошторисі держави — своєрідний клавіш. Коли добре, без фальші, переконана автор, залунає кожна нота, буде в країні спокій. Процвітатиме держава, багатітиме громада, якщо українці чесно й дружно до бюджету складатимуть монету — у цьому впевнена Юлія Бадуліна з Підволочиського району. За ці роботи Софія та Юлія у номінації «Художні твори» у своїх вікових категоріях посіли перші місця й разом з іншими переможцями конкурсу представлятимуть Тернопілля на всеукраїнському рівні.

«Коли вперше почув про цей конкурс, мені здалося, що податки, бюджет — це надто важка тема для дітей. Але хлопчики та дівчатка успішно впоралися із завданням та подали на конкурс змістовні, гарно виконані роботи», — зауважив, зокрема, член журі, директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда.

Треба сказати, що конкурс дитячої творчості тернопільські податківці вже зорганізували водинадцяте. Щоправда, впродовж десятиріччя він мав назву «Податки очима дітей». Торік найкращі художні роботи учасників творчого змагання попередніх років потрапили на «податковий» тролейбус, який нині курсує файним містом. Також дитячі малюнки на податкову тематику можна оглядати в галереях у приміщенні кожного Центру обслуговування платників області.