Останніми місяцями істотно вдосконалено нормативно-правову базу з питань соціального захисту військово?службовців, зокрема учасників АТО. Ці та інші питання забезпечення та функціонування армії оприлюднив у ході урядового брифінгу заступник міністра оборони — керівник апарату Петро Мехед.

За його словами, Кабінет Міністрів ухвалив постанову №476 від 23 вересня 2014-го, згідно з якою з резервного фонду державного бюджету Міністерство оборони отримало 41,6 мільйона гривень на завершення цього року капітального будівництва та реконструкції об’єктів житлового і комунального призначення. Також на виконання доручення Прем’єр-міністра розроблено проект урядової постанови про внесення змін до порядку використання коштів резервного фонду в частині забезпечення житлом сімей військовослужбовців, загиблих та важкопоранених у ході АТО.

«Цього року комісія з контролю за розподілом житла у Збройних силах погодила 492 квартири. Підтримано пропозицію гарнізонів щодо вилучення з числа службових та надання для постійного проживання ще 47 квартир. Відповідно до графіка вручення квартир, до кінця цього року планують надходження 490 квартир», — сказав Петро Мехед.

Як передає його слова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, нині у війська поставлено озброєння і військової техніки на суму понад 150 мільйонів гривень. Це насамперед модернізовані танки «Булат», модернізовані літаки Су-25, протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П», станції «Адрос» та вертольоти Мі-8 МТВ. Окрім цього, в армію надійшло 500 одиниць сучасних каліматорних прицілів для стрілецької зброї, 6 одиниць нових зразків стрілецької зброї виробництва «Форт» та 120 одиниць переобладнаних автоматів Калашникова.

Модернізована техніка ще послужить нашому війську в зоні АТО. Фото прес-центру АТО

Заступник міністра оборони — керівник апарату також додав, що найближчим часом очікується поставка близько 700 тепловізорів, понад 600 одиниць сучасної стрілецької зброї та нових БТР-4Е.

На закупівлю озброєння та військової техніки цього року у держбюджеті передбачено 1 мільярд 268 мільйонів гривень.

«Для відновлення озброєння і військової техніки у зоні АТО діє понад 50 ремонтних груп, розгорнуто 5 польових штабів. Виконання зазначених заходів дало змогу привести до боєздатного стану понад 14,5 тисячі одиниць техніки», — зазначив посадовець. А ще на підприємствах промисловості в ремонті перебуває понад 800 одиниць техніки. Понад 126 відремонтованих і модернізованих зразків озброєння та військової техніки вже виконують завдання на сході України.

P.S. Тим часом керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook повідомив, що об’єднані війська російської армії і бойовиків закінчили формування кількох ударних угруповань. За його даними, російсько-терористичні війська сформували чотири угруповання: Луганське (район Первомайськ — Луганськ — Станиця Луганська); Горлівсько-Донецьке; Волновасько-Тельманівське та Новоазовське.

«У складі цих угруповань, за оцінками групи «ІС», близько 14—15 тисяч російських найманців і військово?службовців РФ, а також 10—12 тисяч бойовиків з місцевих бандформувань», — цитує його слова УНІАН.

Окрім цього, у складі угруповань 110—115 танків, 250—280 бойових броньованих машин типу БМП, БТР, МТЛБ, 80—100 знарядь ствольної артилерії і установок РСЗВ, близько 500 одиниць автотранспорту (від російських армійських броньованих

КамАЗів і паливозаправників до саморобних ган-траків). 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»