Дев’ятеро мешканців Харківського зоопарку стали новоселами. Ці щасливці — пелікани, які відтепер житимуть у новому просторому  приміщенні, площа якого становить 300 квадратних метрів. Як розповів директор звіринця Олексій Григор’єв, у новому будинку може розміститися  до 20 таких птахів. У ньому дуже зручно і затишно, адже  там  обладнали підлогу з підігрівом та басейном.  Раніше, за словами Олексія Григор’єва, птахів  після кожної прогулянки у ставку доводилося  відловлювати і поміщувати в загальний пташник. Тепер  життя пеліканів змінилося на краще.

Директор звіринця також розповів, що ті дев’ятеро пеліканів,  які вже має зоопарк, у ньому й народилися. На волі вони живуть до 40 років, у неволі можуть прожити 30. Годують їх океанською і річковою рибою, наприклад, путасу, окунями, карасями і коропами.

Наступного року такі самі зручні й просторі нові будинки, як у пеліканів, отримають жирафи, що живуть в зоопарку, та гепард, який з’явиться тут  тільки-но побудують для нього дім. Кошти на будівництво виділила міська влада, а на придбання гепарда витратяться інвестори.