Готуючись до планового засідання уряду, Прем’єр-міністр Микола Азаров провів нараду, під час якої було розглянуто робочі питання підготовки до підписання проекту Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Зокрема звернуто увагу на доцільність вжиття додаткових заходів для інформування провідних національних компаній, галузевих асоціацій товаровиробників про переваги і можливості поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС у рамках Угоди про асоціацію. Зона вільної торгівлі відкриває можливості для нарощування експорту до країн ЄС, і ними треба грамотно скористатися.

Водночас угода визначає захисні заходи та перехідні періоди, передбачені для мінімізації можливих негативних наслідків для вітчизняних виробників. Ці інструменти необхідно використати для підвищення конкурентоспроможності вітчизняних товарів і послуг, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Відповідальність за цю роботу покладено на Мінекономрозвитку спільно з Мінпромполітики, Мінагрополітики, Міненерговугілля та Мінінфраструктури.

Також перед цими міністерствами поставлено завдання опрацювати можливість проведення консультацій з Євросоюзом та Російською Федерацією, зокрема у тристоронньому форматі, для ефективного застосування положень Угоди про зону вільної торгівлі з СНД та Угоди про асоціацію з ЄС в частині ЗВТ. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»