СПІВПРАЦЯ

 Україна вкрай зацікавлена в розширенні торговельно-економічного співробітництва з Туркменістаном. Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку та торгівлі, про це Андрій Клюєв заявив під час зустрічі в Ашгабаті з Президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим.

Перший віце-прем'єр-міністр висловив переконання, що розвитку співробітництва сприятиме проведення чергового засідання Спільної міжурядової українсько-туркменської комісії з питань економічного співробітництва, яке не відбувалося з 2003 року.

Андрій Клюєв висловив стурбованість з приводу скорочення торговельного обороту між двома країнами. "Україна надзвичайно зацікавлена в активізації співробітництва на всіх напрямках. Саме тому до Туркменістану прибула велика делегація, яка складається з представників більшості міністерств і відомств, великих державних і приватних компаній, а також ділових асоціацій", - сказав він та зауважив, що в нових інфраструктурних проектах Туркменістану можуть брати участь українські підприємства.