Полтавська шахрайка приїхала чинити свої протиправні дії аж до Тернополя — за дві години перебування в місті над Серетом скоїла аж три злочини. Потерпілими від її лиходійства стали пенсіонери.

Як поінформували в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області, зловмисниця, аби проникнути до помешкань людей поважного віку, відрекомендовувалася працівником соціальної чи комунальної служб. Скажімо, поріг квартири 84-річного тернополянина крутійка переступила з пропозицією збільшити йому пенсію. Розповідала, що потрібно лише заяву написати — і з наступного місяця до соціальної виплати додадуть ще сто гривень. Уже прощаючись, попросила дідуся показати заощадження: мовляв, часто старим людям виплачують пенсію фальшивими купюрами. Пенсіонер чомусь легко повірив спритниці, і як наслідок — втратив певну суму грошей. Дорогим виявилося спілкування 88-річної жительки обласного центру з «працівницею газової служби». Відволікаючи жінку застереженнями, як потрібно поводитися з газовими приладами, ошуканка вкрала зі сховку тернополянки аж 15 тисяч гривень.

Зловмисник полює на пенсіонерів. Фото з сайту verhovenstvo.com

Після таких відвідувань ошуканим людям похилого віку довелося звернутися по допомогу до міліції. Полтавська шахрайка встигла залишити Тернопіль, проте відповідальності їй уникнути не вдасться. Працівники правоохоронних органів провели результативні оперативні та професійні розшукові заходи, тепер перевіряють причетність підозрюваної до вчинення інших протиправних діянь. Злочини, які гастролерка скоїла, вже кваліфіковано частиною третьою статті 185 та частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять досудове розслідування.