Під час робочої поїздки на Полтавщину віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко зустрівся зі студентами Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, яких за програмою уряду направлено до провідних університетів країн світу — Великої Британії, Федеративної Республіки Німеччина, Королівства Бельгія, Китайської Народної Республіки тощо.

Студенти Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка щороку є активними учасниками цієї програми, яку ініціював Прем’єр-міністр Микола Азаров та реалізує Міністерство освіти і науки.

Цього року 21 студент університету поїде до найпотужніших ВНЗ Європи й Азії для вивчення провідних технологій в освіті, інформаційній, нафтогазовій, будівельній та інших сферах.

Відвідуючи університет, Костянтин Грищенко ознайомився з історією вищого навчального закладу, науковими досягненнями його колективу, кращими магістерськими роботами студентів архітектурного факультету й досягненнями територіального відділення Малої академії наук України, яке діє на базі ПолтНТУ.

Особливу увагу в університеті приділяють розвитку інформаційних технологій, повідомляє прес-служба Міністерства науки і освіти. За грантовою програмою ТЕМPUS університет отримав обладнання для ІР-телефонії, що дало змогу розгорнути на профільному факультеті навчальну корпоративну мережу цієї системи та розпочати роботу з її створення на рівні всього університету. Це може стати надійною базою для реалізації пілотного проекту серед вищих навчальних закладів України з упровадження ІР-телефонії для потреб управління та розвитку дистанційної освіти.

Інноваційні підходи у роботі дали змогу університету здобути 7-ме місце серед вищих технічних навчальних закладів у національному рейтингу Міністерства освіти і науки, що стало результатом виконання комплексної програми розвитку університету.

Віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко поспілкувався із представниками студентського самоврядування та студентами-учасниками урядової програми з направлення на навчання за кордон. За допомогою інтерактивних засобів спілкування в режимі реального часу велася on-line трансляція із зали вченої ради в інші аудиторії університету, де були присутні понад 650 студентів і викладачів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»