Останнім часом полтавські видавництва дедалі частіше радують читачів новими змістовними книгами. Саме такою, на думку літературних критиків і поціновувачів римованого слова, є чергова збірка поезій члена Національної спілки журналістів України та Полтавської спілки літераторів Григорія Шарого «Поляни надій», яку презентували в обласній науковій бібліотеці. Книга достойна з усіх поглядів.  Але найбільша її цінність — вірші, над якими автор працював останні десять років. Тут уміщено 112 віршованих творів, кожен з яких по-своєму неповторний, написаний барвистою мовою, спонукає до роздумів. Така потужна енергетика криється в одежі його поетичного слова.

 Про що книга? Про нашу минувшину і сьогодення, війну і нелегку селянську працю, про природу і кохання. Беруть за живе розлогі авторські роздуми над долею Матері-України.

— Григорій Шарий — селянин за родом своїм, а за земним покликанням — тонкий лірик степових вітрів і буйноквіту села, поет паруючої землі і високих почуттів. Читати його, насолоджуватися його щирим рядком — і цікаво, й корисно, бо так, як пише він, у нас не пише вже ніхто. Автор багато побачив у житті і вклав у свої поетичні рядки. Незрідка навіть відчутна школа Олеся, Тичини, Вороного, Сосюри, їхня надчутливість до кожного явища, кожного обличчя, — так характеризує творчість земляка шанований на Полтавщині літератор, член Національної спілки письменників України Микола Костенко.

Анатолієві Карпенку, директорові комунального видавництва «Полтавський літератор», де збірку надруковано, також імпонує те, що в ній «всі твори з життя. В ній те, що раніше автор, можливо й не написав би, але про що постійно думав. Це справді українська книжка!»

Поезія Григорія Шарого найбільше подобається юним. Фото автораГригорій Шарий розповів учасникам презентації, що як поет він починав із невинних дитячих віршиків гумористичного спрямування. — Прийшов батько з полювання, «козакували» до ранку в кухні, потім почали стріляти де попало. Я про це й написав вірш у 3-му чи 4-му класі і прочитав батькові. Після цього застілля у нас полювань уже не було. Подіяло. Але до свого віршування я ставився не надто серйозно. Тільки з часом, коли суспільні події розпочали зачіпати мене за життєві струни, я взявся те, що складалося у вірші, записувати. Так пощастило видати кілька невеликих збірочок, які відомі полтавському читачеві.

«Поляни надій» — його четверта книжка, і, як вважають його колеги, не остання. На підтвердження їхніх слів Григорій Шарий того ж дня презентував ще й невелику збірку поем «Тарасові стежки», що вийшла накладом 300 примірників у полтавському видавництві ТОВ «Рік».