ФУТБОЛ

Напередодні єврокубкових поєдинків лідери здобули впевнені перемоги

За матчами чергового туру вболівальники спостерігали крізь призму майбутніх баталій на міжнародній арені. Завтра в Барселоні "Шахтар" розпочне двораундову дуель проти найкращого клубу Старого Світу за вихід до півфіналу Ліги чемпіонів. 7 квітня футболісти київського "Динамо" проведуть домашню зустріч з португальською "Брагою" в Лізі Європи.

Серйозних аргументів лідерам Прем'єр-ліги суперники протиставити не зуміли. "Іллічівець", кольори якого в нинішньому сезоні захищають сім гравців молодіжного складу гірників на чолі з головним тренером Валерієм Яремченком, поступилися чемпіонам країни - 1:3. Також тричі розписались у воротах "Кривбасу" динамівські лідери - Андрій Ярмоленко, Роман Єрьоменко і Олег Гусєв, який вивів партнерів на цю зустріч з капітанською пов'язкою.

Найбільш непередбачуваним видається результат матчу в Донецьку, де місцевий "Металург" приймав підопічних Хуанде Рамоса. Перед початком весняної частини сезону спеціалісти прогнозували, що кардинальним чином оновлений "Дніпро" становитиме конкуренцію киянам у боротьбі за місце в Лізі чемпіонів.

Однак за сім турів до фінішу Сергій Назаренко та його партнери близькі до того, щоб узагалі не потрапити до трійки призерів.

- Ми двічі вели в рахунку, але втримати перемогу так і не спромоглися, - зазначив після фінального свистка Хуанде Рамос. - Так діяти у захисті, як це робили наші оборонці, не можна.

ТАБЛО "УК"

Прем'єр-ліга, 23-й тур

"Іллічівець" - "Шахтар" - 1:3 (Будківський, 57 - Срна, 19, Адріано, 51, Коста, 90+4)

"Таврія" - "Зоря" - 0:0

"Оболонь" - "Арсенал" - 1:1 (Б. Баранець, 60 - Аржанов, 90)

"Металург" Д - "Дніпро" - 3:2 (Іванко, 14, Аделейє, 75, Голайдо, 84 - Назаренко, 2, 73, з пенальті)

"Динамо" - "Кривбас" - 3:0 (Ярмоленко, 18, Єрьоменко, 35, Гусєв, 83)

"Ворскла" - "Севастополь" - 4:0 (Янузі, 30, 64, Кулаков, 58, Сачко, 69)

"Волинь" - "Карпати" - 0:3 (Кожанов, 3, 33, Худоб`як, 59)

"Металіст" - "Металург" З - 3:0 (Тайсон, 48, 54, Шелаєв, 90+2)

Лідери: "Шахтар" - 61 очко, "Динамо" - 49, "Металіст" -44, "Дніпро" - 40, "Карпати" - 36.

Бомбардири: Євген Селезньов - 13 м'ячів, Лакі Ідахор ("Таврія") - 11, Марко Девіч ("Металіст"), Андрій Ярмоленко ("Динамо") - по 10.